اسکندر فیروز، پدر محیط زیست ایران
گروه طبیعت گردهای ماجراجو تصمیم گرفت از صحرای بزرگ لوت با تمام مشکلات و خطرها و چالشهای پیش رو با موتور برای اولین بار عبور کنند ، نه برای ثبت یک رکورد و نه غرور و بالیدن به انجام این مهم بلکه برای زیارت زیبایی های شگرف و دست نخورده طبیعت و فضای غیر قابل وصف آن و حل شدن در جریان تند باد طوفان ماسه ها و همچنین شنیدن آواهای کهن لوت که ضرب آهنگ آن از دل بزرگ ریگ و کلوتها به گوش جان میرسد.
این گوهر ناب و زیبا ، بخشی از طبیعت شگفت انگیز و حیرت برانگیز ایران زمین است که راوی بخشی عظیم از تاریخ و فرهنگ و هویت ما ایرانیان میباشد.
در این میان ، مام وطن همواره در تاخت و تازهای نا عادالانه و نابخردانه ما إنسانها و بخصوص نسل معاصر دچار خُسرانهای دردناکًی شده که شوربختانه در اکثر أعضاء این پیکره کم نظیر در جهان هستی شاهد به شمارش آمدن نفسها در ان هستیم.
اما نیک فرزندانی از جنس ناجیان و بزرگان تاریخ ایران زمین بوده اند که سلولهای حیاتی این آب و خاک را همواره حامی و ناجی شده اند.
استاد اسکندر فیروز از زمره این بزرگ مردان است که در هر جای آب و خاک سرزمینمان قدم بگذاریم اثر و ردی از او در نجات طبیعت و محیط زیست مشاهده میکنیم .
به جرات میتوان گفت اگر نسل ما اثری از زیباییهای شگرف را در اقصی نقاط ایران هنوز میتواند مشاهده کند ، حاصل پایمردی و مقاومت وتلاش بی وقفه یک عمر استاد اسکندر فیروز ، پدر محیط زیست ایران میباشد.
کسی که ناسپاسی های فراوان و قدر نشناسی ها هم او را از ساماندهی بنیادی و حفظ آثار و منابع طبیعی باز نداشت و او بود که بنیانگذار سازمان محیط زیست ایران و ثبت کننده تمامی مناطق حفاظت شده طبیعی و در یک کلام ناجی تاریخی آثار گرانبهای طبیعی ما ایرانیان شد.
بدین جهت ما از صمیم قلب و کمال خضوع افتخار داریم ارزش معنوی این سفر در طبیعت صحرای لوت را به این بزرگ مرد تقدیم کنیم .
باشد که تجلیل از بزرگان و فرهیختگان ایران زمین چراغ راهی برای شناساندن خدمت و ارزش کار این بزرگان باشد.
بهمن ۱۳۹۵
ارسلان پالیزبان